fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Kats

Eenvoudig en snel een fiets kopen in Kats? De fiets is een ontzettend populair vervoersmiddel in deze woonplaats. Als je een fietsenwinkel binnenstapt dan zijn er heel erg veel types. Je kunt kiezen voor een comfortabele toerfiets of een vouwfiets van allerlei merken zoals Cortina en DeFietsFabriek. Wat is voor mij een goede keuze? Op dit portaal check je handige info over de verschillende soorten fietsen, toonaangevende merken en kosten. Daarbij tonen wij praktische info over proefrijden aan huis en bieden we namen en adressen van goede fietswinkels in Kats (en deze gemeente).

  • Elektrische fietsen in Kats worden steeds meer verkocht.
  • Het zitcomfort is geweldig en het is perfect voor pensionado’s woon-werk verkeer.
  • Het is in gebruik veel goedkoper dan de auto of brommer.
  • In deze provincie kan je kiezen uit meerdere winkels en fietsenmakers.
  • Veel gekochte merken die je kunt overwegen zijn VanMoof en Azor.
fiets-kopen-kats

Goedkope E-bike bestellen in Kats

Een e-bike heeft een motor (elektrisch). Je geniet van elektrische ondersteuning als je een fietsrit gaat maken. Een elektrische tweewieler kan hoge snelheden halen, rijdt probleemloos door elke landschap, is perfect voor het afleggen van grotere afstanden en het duurzamer als je het vergelijkt met auto, scooter of brommer. De elobike wordt veel gebruikt door ouderen. Ook volwassenen en kinderen kiezen er steeds vaker voor. De beste elektrische fiets in Kats kopen of huren? In het onderstaande stappenplan vertellen we waar jij even goed naar moet kijken.

E-bike in Kats online bestellen en thuis laten leveren

  1. Waar ga je e-bike voor gebruiken?

    Ga bij jezelf na hoe vaak en voor welke afstanden bij een model zoekt. Voor korte afstanden kies je een betrouwbare bak- of stadsfiets. Voor recreatief gebruik adviseren wij een e-bike met grote actieradius. Voor verdere afstanden naar school of werk is een speed pedelec een verstandige aanschaf. Voor de sportfietsers zijn er ook racefietsen en mountainbikes. Reis je met de trein of heb je thuis niet veel ruimte? Er zijn ook kleine elektrische vouwfietsen.

  2. De juiste maat bepalen

    Selecteer het type frame (bijvoorbeeld een herenframe of frame met lage instap). Selecteer ook de framemaat. Vaak gekozen framematen zijn 47 cm (S), 52 – 56 cm (M) en 61 cm (L). De bikeshops vertellen je ook welke framemaat hoort bij jouw lengte. Er zijn ook modellen met een extra lage-instap of juist een herenframe met hoge instap.

  3. Technische uitvoeringen

    Er is een de instap voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (reageert extra snel) plus de achterwielmotor (heel krachtig en stil). Kies ook de gewenste accu. Veel modellen zijn uitgerust met +/- 475 Wh. Afhankelijk van de ondersteuning haal je dan 50 en 125 km. Bij veel leveranciers kan je kiezen voor een uitgebreide accu met 775 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt in de framebuis of in de bagagedrager. Een ander aspect is de versnelling en ketting: Derailleurversnelling, Naafversnelling met riemaandrijving en Naafversnelling met ketting.

  4. Proefrit inplannen

    Wanneer je een geschikt model hebt uitgezocht is er een proefrit in te plannen bij een beschikbare rijwielshop in Noord-Beveland. Je kunt dan verschillende varianten uittesten. Heb je maar weinig tijd? Een aantal winkels zoals Fietsvoordeelshop.nl verschaffen ook een e-bike thuisdemonstratie in Kats. In jouw vertrouwde omgeving een proefrit maken, altijd 100% vrijblijvend.

  5. Bestellen en betalen

    Jouw elektrische fiets kopen in Kats kan bij steeds meer rijwielshops. Een fietsspeciaalzaak biedt service voor o.a.: het kosteloos proberen van diverse types, een expert die direct advies geeft en je hebt een servicepunt in de buurt. Als alternatief kan jij via internet ook veel info verkrijgen. Middels de online fietsenwinkel profiteer je van een grote keuze, levering aan huis en gunstige prijzen. Een testcentrum bezoeken voor een proefrit is ook bij de online aanbieders steeds vaker een mogelijkheid.

Testcentrum en fietsenwinkel in Kats

Via onderstaande tabel tref je verschillende rijwielshops in Kats en omliggende plekken. Hier kan je misschien binnenlopen voor het maken van een proefrit en reparatie. Soms hebben zij ook een in-house e-bike testcentrum. Weet jij een bikeshop die hier ook bij hoort? Stuur ons dan een mailtje. Op deze website doorzoek je ook winkels in Colijnsplaat, Wissenkerke en Kortgene.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Meteen een e-bike proefrit in Kats plannen?

Vergelijk de mogelijkheden en vind de fiets die bij je past

Adviesgids: voor welke fiets moet ik gaan?

Op zoek naar een nieuwe fiets? Dan zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wat is een goed type? Wat is een goed merk? Is een 2dehands model goed genoeg? Wat wil jij maximaal betalen? In de hierna volgende adviesgids geven we praktische informatie over de populaire modellen. Door hier gebruik van te maken achterhaal je wat aansluit op jouw wensen en budget.

E-bike Kats: alle informatie op een rij

De e-bike biedt uitkomst voor recreatief gebruik en om naar school te gaan De elektrische fiets is een milieuvriendelijk product, slim in gebruik en is ideaal voor woon-werkverkeer. De actieradius loopt op tot wel 140 km. Disclaimer: het is wel twee keer zo duur dan een basis uitvoering, het onderhoud is duurder en ze zijn zo’n 8 kilogram zwaarder. Betrouwbare merken zijn Montego en uiteraard Laventino.

  • Sneller fietsen zonder meer energie te verbruiken.
  • Perfect voor het afleggen van grote afstanden.
  • Zo’n goedkope e-bike is verkrijgbaar vanaf €995,00.

▸ Vind alle e-bike voordeeltjes

Schoolfiets: informatie en voordelen

Een robuuste schoolfiets is nodig om op een veilige manier dagelijks de weg naar school af te leggen. Hij moet er leuk uitzien en hij moet natuurlijk lekker zitten. Bij een transportfiets kunnen spullen voorop geplaatst worden. Deze beschikt over een voordrager of krat waar je gemakkelijk een boodschappentas of schooltas mee kunt vervoeren. Een soortgelijke opties is de omafiets. Voor studenten die ver moeten rijden is het ook interessant om te kijken naar een elektrische schoolfiets.

  • Een studentenfiets moet heeft een vlotte uitstraling en is praktisch in gebruik.
  • Er is een groot aanbod tienerfietsen van o.a. Crown en Roetz.
  • Prijsindicaties starten bij €230,00.

▸ Toon de schoolfiets kortingdeals

Stadsfiets: belangrijk informatie

Een stadsfiets is handig om je soepel door het stadsverkeer te bewegen. Een uitstekende koop voor korte ritjes naar school of werk of de supermarkt. Deze uitvoeringen zijn praktisch onverwoestbaar en hebben weinig onderhoud nodig in verband met de dichte kettingkast. Op dit moment kun je ze kopen met 3 of soms 7 versnellingen. Indien gewenst met voordrager.

  • Een city bike is ideaal voor korte ritjes.
  • Er is een groot aanbod moederfietsen van bijv. Cortina & BSP.
  • De onkosten beginnen bij €250,00.

▸ Check alle elektrische stadsfiets prijsaanbiedingen

Bakfiets Kats vergelijken: waar rekening mee houden?

Een bakfiets is een makkelijk bestuurbaar model en een praktische bak. Veel gezinnen gebruiken het om kinderen te vervoeren. Natuurlijk kan je er ook de boodschappen in kwijt en het is een goede vervanger van een (tweede) auto. Door een gordel of clipjes zitten kinderen altijd veilig. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning is het rondrijden nog makkelijker. Informeer ook eens naar een fietskar: een kleine aanhanger die achter je fiets hangt.

  • Geschikt voor kinderen in alle leeftijden.
  • Bekende leveranciers zijn Carqon en Winther.
  • De verwachte prijzen van elektrische bakfietsen beginnen bij €2.725,00.

▸ Vergelijk bakfiets prijsdeals

Snel en voordelig een fiets laten bezorgen in Kats

Vergelijk online winkels en scoor de beste aanbiedingen

Bestel een speed pedelec / speedbike

Met een speed pedelec wordt bedoeld: een snelle elektrische fiets met een krachtige trapondersteuning die een snelheid tot maximaal 45 km/u kan rijden. De speedbike is een uitkomst voor dagelijkse (zakelijke) ritten voor het werk. Een zeer handig en voordelig alternatief voor het openbaar vervoer. De volgende zaken zijn verplicht: Een brommerrijbewijs of autorijbewijs B, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA), achteruitkijkspiegel & een (gele) kentekenplaat en een erkende helm.

  • Je dag zorgeloos beginnen met een rustig ritje op de fiets.
  • De minimumleeftijd is 16 jaar.
  • De verwachte kosten beginnen bij ongeveer €3.550,00.

▸ Vergelijk de speed pedelec kortingsacties

Kooptips voor de sportieve fietsen

Met een sportfiets wordt bedoeld: een sportief model dat licht trapt. Het heeft raakvlakken met de bekende damesfiets of herenfiets en een sportieve racefiets. Bedoeld voor sportieve mensen die zich flexibel en snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is vaak licht van gewicht, heeft een sportieve zithouding, heeft vaak meer dan 7 versnellingen en sportieve dunne banden. In het stukje hieronder vergelijk je de meest bekende modellen:

  • Mountainbikes: een sterke fiets met veringen voor en achter (full suspension).
  • Hybride fiets: een goed middenweg tussen gemak en snelheid.
  • Racefiets: voor het afleggen van grote afstanden op snelheid (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: een variant die gemaakt is voor uiteenlopend terrein.
  • Trekkingfiets: de meest geschikte vakantiefiets voor een lange reis.
  • Fixie: eenvoudige maar hippe modellen voor weekend gebruik.

▸ Vergelijk de sportfiets kortingdeals

Koopgids vouwfiets

Een vouwfiets is een klein en flexibel model dat je gemakkelijk kan opvouwen tot een meeneem-formaat. Veel van deze types beschikken over een slimme inklapbare frame. Hiermee kan je enorm snel het stuur, frame en trappers inklappen. Het wordt veel besteld door mensen die veel met het OV reizen. Het is bovendien super fijn om op vakantie mee te nemen of wanneer je thuis geen berging hebt. Deze elektrische vouwfiets is geschikt voor langere ritten van en naar een station.

  • Mag ingevouwen gratis mee in trein of bus.
  • Betrouwbare aanbieders zijn Strida + Reload.
  • De verwachte kosten zijn ongeveer €489,00.

▸ Bekijk alle elektrische vouwfietsen acties

De pluspunten van een kinderfiets

Een stoere kinderfiets in Kats is leuk om te geven voor ieder kind. Kids rond de 1,5 jaar kunnen in veel gevallen op een loopfiets. Peuters vanaf 3 jaar kunnen het proberen met met zijwieltjes zodat het kind kan oefenen zonder vallen. Cruciaal is het kiezen van de juiste framemaat. Jouw kind moet zonder problemen op het zadel kunnen zitten. De allerkleinsten van 2 – 4 jaar kunnen op een 12 inch model. Als ze ouder worden heb je een 14 inch (3 t/m 5 jaar), 16 inch (4- 6 jaar), 18 inch (5 tot 7 jaar), 20 inch (6 tot gemiddeld 8 jaar), 22 inch (7 tot zo’n 9 jaar) en 24 inch (8 – 11 jaar). De laatste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het rijden met een fietshelm willen wij graag stimuleren.

  • Degelijke jongensfietsen en prinsessen meisjesfietsen als een tof cadeau.
  • Professionele aanbieders zijn Loekie & Popal.
  • De onkosten beginnen bij +/- €149,00.

▸ Ga verder naar de kinderfietsen prijsdeals

fietsen-bestellen-in-kats

De beste 10 merken fietsen oktober 2024

Bij de lokale fietsshop kan je een keuze maken uit talloze merken. Van professionele Hollandse merken tot nieuwe spelers in de markt met vrolijke moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In het stukje hieronder tonen wij de meest interessante leveranciers in fietsland. We hebben eventueel ook meer informatie uitgezocht over fiets acties.

  1. Sparta: voor €2,95 per maand altijd connected en protected.
  2. Batavus: alle modellen voldoen aan een kwaliteitscontrole.
  3. Giant: moderne fietsen voor alledaags gebruik en sportieve mensen.
  4. Gazelle: altijd vrijblijvend modellen testen in het testcentrum.
  5. Cortina: school-, stads- en elektrische fietsen met een aantrekkelijke prijs.
  6. Stella: genomineerd voor verschillende e-bike awards.
  7. Amslod: scherp geprijsde modellen rechtstreeks uit de fabriek.
  8. Union: altijd een betrouwbaar servicepunt in de buurt.
  9. Koga: staat bekend om de lichte, luxe en goed afgewerkte modellen.
  10. Trek: e-bikes die hoog scoren op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid, onderhouds- en gebruiksgemak.

Andere merken:

  • Nederlandse producten: Montego, VanMoof, Babboe, Flyer, Jan Janssen, Pegasus, Veloretti, Arrow, Urban, Brinckers, Cowboy, Roetz en Popal, Sensa, Vyber, Merida, Alpina, BSP.
  • Duitse producenten: Derby Cycle, Focus Bikes, Canyon, Prophete, Cube, Hase Bike en Qwic, Storck, Kalkhoff, Velo de Ville, Accell.
  • Belgische producten: Eddy Merckx, Granville, Ridley, Thompson, Achielle en Zannata, Oxford, Norta, Ellio, Cowboy.

Verwachte kosten van een fiets in Kats (oktober 2024)

Het prijskaartje van een traditionele fiets is ongeveer €475,00. Je hebt keuze in diverse segmenten. Een degelijke stadsfiets is er al vanaf €415,00, een e-bike is al verkrijgbaar vanaf €955 en een handige bakfiets kan al geleverd worden vanaf €2.650,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de producent, vermogen van de accu, soort versnelling, plek van de motor, andere extra’s zoals een voorzitje of slot, service en onderhoud en eventueel de fietsverzekering. In de lijst hierna tonen wij de minimale prijzen van bekende fype modellen.

ModelFabrikantPrijs
E-BikeGazelle€2.075,00
City bikeVolare€635,00
RacefietsLapierre€1.070,00
All terrain bikeTrek€1.229,00
BakfietsUrban Arrow€2.550,00
De standaard prijzen van een nieuwe fiets kopen in Provincie Zeeland.

Thuisdemonstratie: plan een proefrit in jouw eigen omgeving

Een e-bike uitzoeken in jouw plaats? Plan dan een eigen e-bike proefrit aan huis in Kats! Shops zoals Fietsvoordeelshop.nl, Amslod, Stella, Fietsoptimaal.nl, VanDijck, Forza hebben diverse specialisten die op locatie langskomen. Een groot pluspunt van zo’n demo aan huis is dat je verschillende modellen mag uitproberen in jouw eigen straat. De erkende E-bike adviseur in zal verschillende types meebrengen. Je kunt kosteloos proberen. Door middel van een thuisdemo laat de specialist zien welk type in lijn ligt met jouw wensen en budget.

  • Verschillende modellen in jouw eigen omgeving proberen.
  • De fietsspecialist rijdt het hele land door.
  • Gratis advies zonder verplichtingen.

Kooptips tweedehands fietsen in Kats

Dankzij een tweedehands fiets kan je al gauw honderden euro’s besparen. Tweedehands modellen zijn verkrijgbaar bij een fietszaak of tweewielerzaak. Mogelijk kan jij je huidige model inruilen. Er zijn diverse punten die belangrijk zijn. In het volgende blokje bieden wij 5 nuttige aankooptips.

  1. Controleer lagers en wielen.
  2. Kijk of de spaken nog een helder geluid maken en of de banden in orde zijn.
  3. Kijk of het stuur en zadel nog in hoogte verstelbaar zijn.
  4. Het is belangrijk dat remmen niet aanlopen of piepen.
  5. Controleer of de ketting nog in orde is of dat deze vervangen moet worden.

Vaak gestelde vragen over tweewielers (FAQ)

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Kats, hoe doe ik dat?

Ja, een e-bike aan huis laten leveren is steeds vaker mogelijk. Via aanbieders zoals Halfords en ANWB kan ook jij snel via internet een model samenstellen. Meestal zijn er twee keuzes: pick-up bij een rijwielshop of thuisbezorgen. Het tarief voor afleveren aan huis zijn circa €25,00. Houd rekening met een levertijd van 3 – 8 werkdagen.

Welke fiets is de beste keuze voor mij?

Voor gebruik voor woon-werk afstanden zou je kunnen kiezen voor een e-bike binnen het fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is een trendy elektrische schoolfiets een goede optie. Wanneer je uitsluitend korte ritten maakt kies je een normale schoolfiets of een goed tweedehands model. Vervoer je regelmatig kinderen of boodschappen? Ga dan voor een handzame bakfiets. Voor recreanten hebben we nog de hybride fiets, racefiets, toerfiets, fatbike, trekkingfiets, mountainbike.

Hoe verzeker ik mijn e-bike?

Het afsluiten van een verzekering voor de elektrische fiets is helemaal niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. Met een particuliere fietsverzekering heb je een goede dekking tegen diefstallen, schades en pech. Overige uitrusting zoals fietsmand, kinderzitje, fietscomputers, slot, fietstas zijn automatisch meeverzekerd. Zo’n e-bike polis is beschikbaar vanaf €2,00 per maand. Jouw speed pedelec valt voor de verzekeraar onder de categorie bromfiets. Het geel kentekenplaatje moet wel correct gemonteerd worden. Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs is noodzakelijk en je moet een WA-polis verplicht afsluiten. En All-risk verzekering kost om en nabij de €4,40.

Waar moet ik op letten bij het maken van een proefrit?

Als jij op zoek gaat naar een nieuwe eBike dan wil je dat deze afgesteld wordt op jouw wensen. Boek altijd een testrit op goede bikes. Deze kunnen variëren op het gebied van wendbaarheid en design. Via een electric-bike shop of in een testcenter in de buurt mag je de meest populaire types zelf uitproberen. Dankzij de testrit koop je altijd de beste e-bike in Kats. Bij sommige aanbieders is een privé gratis proefrit op locatie beschikbaar. De e-bike specialist zal dan een afspraak in plannen. Je kunt in jouw vertrouwde omgeving meerdere merken ervaren. Jouw fiets afstellen op maat kan ook.

Zit er ook een fietsenmaker in Kats?

Voor het jaarlijkse onderhoud aan de elektrische fietsen is er natuurlijk de lokale fietsenmaker. Deze fietsenwinkels zijn gespecialiseerd in: de accu inspecteren, de banden checken en trapas controleren en afstellen. Heb jij een garantiepakket afgesloten? Wellicht krijg je dan een geldbedrag voor je fietsreparatie in Kats (nieuwe accu vervangen). Bij veel leveranciers is er een onderhoudscontract beschikbaar waardoor je fiets in perfecte staat blijft dankzij de jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 4485

Plaats een reactie