fietsenwinkel stella
fietsenwinkel bol.com
fietsenwinkel profibike.nl
fietsenwinkel superfietsen.nl
fietsenwinkel premiumbikes.nl

Fiets kopen in Feerwerd

Voordelig en gemakkelijk een betrouwbare fiets kopen in Feerwerd? De fiets wordt volop gebruikt in deze omgeving. Vandaag de dag zijn er heel erg veel modellen, merken en types. Dat loopt van een jongensfiets tot gravelbike van uiteenlopende merken als Giant en Blixum. Welk type of merk past bij mij? Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende types, een overzicht met de beste merken en huidige tarieven. Vervolgens tonen wij belangrijke details over een proefrit aan huis en bieden we namen en adressen van geschikte fietswinkels in Feerwerd en omgeving.

  • Elektrische fietsen in Feerwerd zijn de laatste jaren enorm gestegen in populariteit.
  • Het is ontzettend comfortabel en wordt aangeraden voor pensionado’s mensen die met de fiets naar het werk gaan.
  • Het is een duurzaam alternatief voor de auto of brommer.
  • In deze streek vind je een aantal uitstekende showrooms en fietsenwinkels.
  • Veel gekozen merken zijn o.a. Sensa en Popal.
fiets-kopen-feerwerd

Goedkope E-bike bestellen in Feerwerd

Een e-bike is fiets met elektrische aandrijving. Hij geeft elektrische ondersteuning als je een fietsrit gaat maken. Een elektrische tweewieler bespaart tijd, rijdt lekker licht en comfortabel, is perfect voor lange afstanden en het is een stuk meer klimaatbewust dan een auto of brommer. De elobike is populair onder senioren. Ook volwassenen en kinderen kiezen er steeds vaker voor. De beste elektrische fiets in Feerwerd kopen of huren? In het onderstaande stappenplan vertellen we wat de punten van aandacht zijn.

E-bike in Feerwerd online bestellen en snel laten afleveren

  1. Het type e-bike uitzoeken

    Overweeg hoe intensief jij de fiets wil gebruiken. Voor de kleinere ritten kan je vast goed overweg met een comfortabele bak- of stadsfiets. Voor recreatief gebruik is een e-bike met een ruime actieradius de beste keuze. Voor verdere afstanden naar school of werk is de nieuwe speed pedelec een praktische koop. Voor de sportfanaten is er een groot assortiment mountainbikes Ga jij met je fiets in de bus, trein of tram (OV)? Online vind je ook handige elektrische vouwfietsen.

  2. De juist maat kiezen

    Kies jouw frametype (herenframe, damesframe). Verdiep je ook in de juiste framemaat. Framematen die we het meest zien zijn 51 cm (S), 56 cm (M) en 60 cm (L). De fietsenwinkels geven tips over welke framemaat matcht met jouw lichaamslengte. Je hebt ook types met een lage instap of juist een herenframe met hoge instap.

  3. Technische eisen

    Je hebt een de instap voorwielmotor (goedkoop), middenmotor (reageert extra snel) en achterwielmotor (veel power en gaat erg lang mee). Je moet ook het vermogen van de accu kiezen. Veel fietsen beschikken over +/- 475 Wh. Hiermee haal je tussen de 60 & 140 kilometer. Tevens heb je ook een krachtigere accu met 800 wattuur. Veel accu’s worden weggewerkt op de bagagedrager of op het frame. Wat verder belangrijk is, is het model versnelling: Naafversnelling met riemaandrijving, Naafversnelling met ketting en Derailleurversnelling.

  4. Proefrit maken

    In de situatie waarbij jij een goed model hebt gekozen dat past bij je wensen kan je eerst eens een proefrit aanvragen bij de rijwielshop in Westerkwartier. Je kunt dan alle beschikbare modellen proberen. Wil je meer gemak? Sommige shops zoals Stella werken ook met een e-bike thuisdemonstratie in Feerwerd. Praktisch advies van een adviseur, met een vrijblijvend karakter.

  5. Bestellen en betalen

    Een duurzame elektrische fiets kopen in Feerwerd? Je kunt terecht bij tal van winkels in de regio. Een fietsspeciaalzaak biedt service voor o.a.: eenvoudig een proefrit maken, vragen stellen en voor garantie en reparaties kan je snel terug. Maar je vindt ook steeds meer online mogelijkheden. Middels de online fietsenwinkel heb je direct toegang tot een gigantisch assortiment, snelle levertijd en een lagere prijs. Jouw gekozen model uitproberen bij een testcentrum is ook bij de online aanbieders steeds vaker een mogelijkheid.

Testcentrum en fietsenwinkel in Feerwerd

Door gebruik te maken van het schema hierna zie je direct rijwielshops in Feerwerd en nabijgelegen plekken. Hier kan je eventueel terecht voor nieuwe en tweedehands modellen en reparatie. Sommige winkels hebben een eigen e-bike testcentrum. Ken jij een vestiging die hier ook bij hoort? Vul dan even het contactformulier in. Via dit platform vind je ook winkels in Garnwerd, Appingedam & Ezinge.

📝 Fietswinkel toevoegen!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen fietsenzaken gevonden. Hoort jouw bedrijf hier thuis? Klik hier om jouw fietsenzaak aan te melden.

Gratis e-bike proefrit in Feerwerd plannen?

Bekijk de opties en kies de fiets die past bij jouw wensen

Keuzegids: voor welke fiets moet ik gaan?

Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets? Dan komen er veel vragen op je af. Wat is een goed type? Wat zijn op dit moment kwaliteitsmerken? Zou een 2dehands model wat voor mij zijn? Wat kost het eigenlijk? In onze adviesgids doorzoek je makkelijke informatie over de verschillende soorten. Door hier gebruik van te maken weet je zeker wat aansluit op jouw eisen en wensen.

E-bike Feerwerd: altijd een goede keuze

Een e-bike is met name geschikt voor recreatieve tochten en om naar school te gaan Deze elektrische fiets is goed voor het milieu, comfortabel en is perfect voor studenten en werkenden die dagelijks een lange afstand moeten afleggen. Het bereik kan oplopen tot wel 140 kilometer. Enkele aandachtspunten: het prijskaartje ligt hoger dan een gewone fiets, het jaarlijkse onderhoud is noodzakelijk en ze wegen al gauw 25 kilogram. Goede merkdealers zijn Batavus en ook Cortina.

  • Geschikte opties voor mensen op leeftijd.
  • Je draagt je steentje bij aan een beter milieu.
  • Een goedkope e-bike kan je bestellen en laten bezorgen v.a. €930,00.

▸ Toon de e-bike aanbiedingen

Schoolfiets: altijd een goede keuze

Een onderhoudsarme schoolfiets is nodig om zonder gedoe naar school toe te gaan. Hij moet een hippe uitstraling hebben, en er moeten versnellingen op zitten. Je kan spullen voorop een transportfiets vastbinden. Dit type is uitgerust met een voordrager met krat of mand waar je probleemloos een boodschappentas of schooltas op kunt leggen. Een iets goedkoper model is de omafiets. Voor langere stukken kan een elektrische schoolfiets uitkomst bieden.

  • Een studentenfiets ziet er hip uit en kan behoorlijk wat hebben.
  • Bekende leveranciers van tienerfietsen zijn Cortina & B’twin.
  • De kosten starten bij zo’n €239,00.

▸ Profiteer van de schoolfiets voordeeltjes

Stadsfiets: belangrijke aspecten

Een stadsfiets wordt vaak gekocht om door drukke en smalle straten te fietsen. Een uitkomst voor kleine ritten of om even snel naar het centrum te gaan. Deze soorten gaan niet snel kapot en hebben niet accessoires die kapot kunnen gaan omdat ze worden geleverd met dichte kettingkast. In het actuele aanbod worden ze vaak geleverd met versnellingssystemen met 3, 5 of 7 versnellingen. Optioneel leverbaar met voordrager!

  • Met een city bike haal je eenvoudig maar sterk product in huis.
  • Bekend zijn de moederfietsen van Koga en BSP.
  • De verwachte onkosten beginnen bij plusminus €250,00.

▸ Ontdek de beste elektrische stadsfiets prijsdeals

Bakfiets Feerwerd vergelijken: dit moet je weten voor aanschaf

Een bakfiets is een langer model met 2 of 3 wielen en een handzame bak aan de stuurzijde. Het wordt vaak gebruikt om comfortabel met kinderen te fietsen. Je kunt er gemakkelijk boodschappen mee doen en voor veel jonge gezinnen is het een interessant alternatief voor een (tweede) auto. Middels de veiligheidsriempjes bied je kinderen een veilige rit. Door te kiezen voor een elektrische bakfiets met trapondersteuning kan je je nog makkelijker manoeuvreren door de stad. Vraag ook vrijblijvend naar de fietskar: een aanhangwagentje op twee wielen dat achter de fiets hangt.

  • Je kunt een leuk stukje fietsen samen met de kinderen.
  • Professionele producenten zijn Troy en Fietsfabriek.
  • De prijzen van elektrische bakfietsen starten bij zo’n €2.725,00.

▸ Vergelijk bakfiets deals

Voordelig een fiets laten bezorgen in Feerwerd

Vergelijk leveranciers en bestel de beste aanbiedingen

Waarom kiezen voor een speed pedelec / speedbike

Een speed pedelec staat voor: een extra snelle elektrische fiets met extra trapondersteuning waarmee je snelheden tot maximaal 45 km/u kan fietsen. De speedbike is ideaal voor woon-werkverkeer. Het is dan ook een perfect alternatief voor het openbaar vervoer. Let op: er zijn een aantal randvoorwaarden en verplichtingen: Het bromfietsrijbewijs of autorijbewijs, minimaal een WA-verzekering, achteruitkijkspiegel en een kentekenplaat en een goedgekeurde bromfietshelm.

  • Het perfecte vervoersmiddel voor woon-werkverkeer.
  • Er geldt een rijbewijsplicht (AM).
  • De verwachte prijzen starten bij plusminus €3.725,00.

▸ Vergelijk de speed pedelec kortingdeals

Hulp bij het kiezen van een sportieve fietsen

Een sportfiets betekent: een snel en lichtgewicht model voor sportievelingen. Het zit eigenlijk in tussen de instap damesfiets of herenfiets en de welbekende racefiets. Het sluit goed aan bij de sportieve gebruiker die zich flexibel en snel willen verplaatsen. Een hybride fiets is vaak licht van gewicht, de zithouding is actief / sportief, heeft een derailleursysteem met voldoende versnellingen en extra snelle banden. In de volgende bullets bieden wij de meest bekende modellen:

  • Mountainbikes: heerlijk genieten in de bossen en natuur.
  • Hybride fiets: een model dat past bij divers gebruik.
  • Racefiets: een ideaal model voor lange tourtochten in een groepje (incl. bikefitting).
  • Gravelbike: wordt vaak gezien als een kruising tussen MTB en racefiets.
  • Trekkingfiets: je kunt hier gemakkelijk veel en lang mee rijden (vakantiefiets).
  • Fixie: een hip en minimalistisch model voor normaal gebruik.

▸ Vergelijk de sportfiets acties

Alles wat je moet weten over de vouwfiets

Een vouwfiets is een klein en flexibel model dat je eenvoudig kunt meenemen en kunt inklappen tot een compact format. Ze staan bekend om het in te klappen frame. Op dit manier kan je in een oogwenk het hele model in elkaar vouwen. Het is een geliefd item bij reizigers in het openbaar vervoer. Het is een aanrader om op de camping bij je te hebben of als je thuis geen ruimte hebt om op te slaan. Een eigen elektrische vouwfiets is geschikt voor afstanden die je net wat sneller zou willen afleggen.

  • Heel makkelijk meenemen en opslaan.
  • Prima leveranciers zijn Birdy en Dahon.
  • De prijzen starten bij +/- €445,00.

▸ Check alle elektrische vouwfietsen prijsaanbiedingen

Informatie over de kinderfiets

Een hippe kinderfiets in Feerwerd is een onmisbaar item voor elk jongetje of meisje. Kinderen rond de 2 jaar starten met een eigen loopfiets. De kleine kinderfiets heeft zijwieltjes zodat jouw kind veilig kan oefenen. Je kunt kiezen uit meerdere framematen. Een kind moet zonder moeite goed kunnen bewegen en opstappen. Kinderen van 2, 3 of 4 jaar passen op een 12 inch model. Het assortiment bestaat verder uit 14 inch (3 tot 5 jaar), 16 inch (4 tot circa 6 jaar), 18 inch (5 tot ongeveer 7 jaar), 20 inch (6 tot circa 8 jaar), 22 inch (7 tot gemiddeld 9 jaar) en 24 inch (8 tot gemiddeld 11 jaar). De grootste maat is 26 inch (10 – 14 jaar). Het rijden met een fietshelm wordt aanbevolen.

  • Unieke jongensfietsen en leuke meisjesfietsen voor alle leeftijdsgroepen.
  • Professionele aanbieders zijn Amigo en Berg.
  • De verwachte onkosten beginnen bij ongeveer €129,00.

▸ Ga naar de kinderfietsen kortingsacties

fietsen-bestellen-in-feerwerd

Bekijk top 10 fietsmerken oktober 2024

Wanneer je een rijwielshop binnenloopt dan zijn er erg veel merken en fabrikanten. Van goede Nederlandse leveranciers tot nieuwe hippe aanbieders met leuke moederfietsen en driewielers voor extra stabiliteit. In het stukje hierna vergelijk je de meest gekozen fabrikanten van dit moment. Check ook meer details over racefietsen.

  1. Sparta: luxe e-bikes met modern design en comfortabele zithouding.
  2. Batavus: altijd een erkend dealer bij jou in de regio.
  3. Giant: moderne sportieve modellen waar comfort en prestaties hand-in-hand gaan.
  4. Gazelle: gratis advies over de ideale framehoogte, accu’s en onderhoud.
  5. Cortina: de E-Foss lijn biedt betaalbare maar luxe modellen.
  6. Stella: ervaar de service van een winkel gewoon bij je thuis.
  7. Amslod: gegarandeerd van de grootste actieradius van Nederland.
  8. Union: modellen met een duidelijke display (bediening en status van de accu).
  9. Koga: unieke designs om mee te verrassen.
  10. Trek: diverse framematen voor kleine mensen en grote mensen.

Andere merken:

  • Nederlandse merken: Flyer, Babboe, Montego, Pegasus, Jan Janssen, Pointer, Urban, Veloretti, Brinckers, De fietsfabriek, Arrow, Roetz en Merida, Stromer, Popal, Vyber, Alpina, BSP.
  • Duitse fabrikanten: Canyon, Derby Cycle, Focus Bikes, Birdy, Cube, Hase Bike en Storck, Accell, Velo de Ville, Riese & Müller, Qwic.
  • Belgische fabrikanten: Eddy Merckx, Thompson, Achielle, Minerva, Granville en Ellio, Cowboy, Zannata, Oxford, L’Avenir.

Doorsnee tarieven van een fiets in Feerwerd (oktober 2024)

De gemiddelde verkoopprijs van een gewone fiets ligt ongeveer op €475,00. Er zijn mogelijkheden in alle prijscategorieën. Een sterke transportfiets is er al vanaf €375,00, een e-bike is al verkrijgbaar vanaf €975 en een luxe bakfiets is al te bestellen voor €2.500,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het model, grootte accu, het aantal versnellingen, afwerking van de motor, gekozen accessoires, service aan huis (onderhoud) en optioneel een fietsverzekering. In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van de meest populaire fype modellen.

Type fietsFabrikantAdviesprijs
Elektrische fietsPegasus€2.225,00
StadsfietsBSP€665,00
RacefietsBulls€1.090,00
ATBStevens€1.269,00
BakfietsFietsfabriek€2.650,00
De verwachte kosten van een nieuwe fiets kopen in Provincie Groningen.

Thuisdemonstratie: zonder verplichtingen een proefrit maken

Een e-bike testen bij jouw eigen woning? Vraag dan naar een eigen e-bike proefrit aan huis in Feerwerd! Winkels als VanDijck, Fietsvoordeelshop.nl, Bayck, Fietsoptimaal.nl, Amslod, Forza sturen een adviseur naar je huis. Een groot pluspunt van zo’n thuisdemo is dat je verschillende modellen mag uitproberen in jouw eigen vertrouwde omgeving. De professionele E-bike adviseur in laat jou diverse merken en modellen proberen. Hiervoor worden geen kosten gerekend. Door middel van een thuisdemo laat de specialist zien welk soort overeenkomt met jouw levensstijl.

  • Je kunt de e-bike testen in je eigen omgeving.
  • De fietsspecialist weet alles van de modellen af.
  • Het maken van een proefrit kost je niets.

Tips voor tweedehands fietsen in Feerwerd

Met een tweedehands fiets kan je een mooie besparing realiseren. Tweedehandsjes zijn verkrijgbaar bij een officiële fietswinkel of specialist in tweewielers. Eventueel kan je hier ook een model inruilen. Er zijn diverse factoren die extra tijd en aandacht nodig hebben. In de opsomming hierna tonen wij een aantal belangrijke tips.

  1. Kijk of de wielen in orde zijn en of de lagers nog goed ronddraaien.
  2. Kijk of er geen scheurtjes in de banden zitten en hoe het is met de spaken.
  3. Draai het zadel en stuur los en stel deze af op jouw lengte.
  4. Controleer de remmen en kijk of deze naar behoren werken.
  5. Maak een proefrit en voel of de ketting goed strak staat.

FAQ tweewielers: veelgestelde vragen en antwoorden

Zo’n elektrische fiets laten bezorgen in Feerwerd, hoe snel kan dat?

Ja, een e-bike aan huis laten bezorgen is steeds vaker mogelijk. Via speciaalzaken zoals Fietsenwinkeldiscounter.nl en Bikesplaza kan iedereen via een online keuzehulp jouw ideale tweewieler bestellen. Doorgaans zijn er twee keuzes: afhalen in de winkel of afleveren aan huis. De afleverkosten voor thuislevering zijn vaak niet meer dan gemiddeld €32,50. De levertijd is gemiddeld gezien 4 – 10 werkdagen.

Welk type fiets past bij mij?

Fiets je naar het werk? Dan heb je een snel en sportief model met een fietsplan (leasefiets). Voor schoolgaande kinderen is een degelijke elektrische schoolfiets een uitstekende koop. Wanneer je uitsluitend korte ritten maakt kies je een degelijke stadsfiets of een goed tweedehands model. Vervoer je regelmatig kinderen of boodschappen? Kies dan voor een lichtgewicht bakfiets. Voor mensen die houden van snelheid bieden ze ook nog een fatbike, gravelbike, trekkingfiets, mountainbike, racefiets, toerfiets.

Is de e-bike verzekering noodzakelijk?

De elektrische fiets verzekeren is geen verplichting, maar wordt vaak wel gedaan. Met een eigen fietsverzekering ben je juist verzekerd tegen stelen, schade en problemen. Accessoires zoals fietscomputers, kinderzitje, fietstas, fietsmand, GPS- en navigatieapparatuur zitten ook vaak in de polis inbegrepen. Een e-bike polis kan je al afsluiten vanaf €2,80 p/maand. Een snelle speed pedelec valt voor de verzekeraar onder de categorie bromfiets. Dit model heeft een geel kenteken. Je moet het bromfietsrijbewijs (AM) of een autorijbewijs (B) hebben en een WA-verzekering is essentieel. Een volledige dekking (All-risk verzekering) is beschikbaar vanaf €4,10.

Kan ik eerst een gratis proefrit maken?

Als jij verschillende modellen nieuwe eBikes gaat vergelijken wil je dat dit helemaal aansluit op jouw behoeftes. Vraag om een testrit op goede bikes. Er zit veel verschil in stabiliteit en comfort. Bij een electric-bike store of in een testcenter in de buurt kan je eenvoudig een aantal producten uittesten. Dankzij de testrit neem je altijd de beste e-bike in Feerwerd. Bij meerdere verkopers is een persoonlijke gratis proefrit bij je in de straat een optie. Je e-bike specialist plant dan een afspraak met jouw in. Zodoende kan jij allerlei producten testen. Je fiets afstellen op maat kan je eventueel direct laten doen.

Waarvoor kan ik terecht bij een fietsenmaker in Feerwerd?

Als het gaat om onderhoud van elektrische fietsen kun je terecht bij een fietsenmaker. Deze tweewielerzaken leveren diensten zoals: het nakijken van de accu, de banden inspecteren en wiel(en) richten en spaken spannen. Valt je fiets nog binnen de garantieperiode? Wellicht maak je aanspraak op een geldbedrag voor de fietsreparatie in Feerwerd (nieuwe accu vervangen). Vaak kan je direct een onderhoudscontract nemen voor de terugkerende jaarlijkse servicebeurt.


Postcodegebied: 9892

Plaats een reactie